σφημμυ 6

598344_194327584037129_2060148324_n

Το σφημμυ 6 επιστρέφει στην Αθήνα! Το ετήσιο συνέδριο φοιτητών της ΣΗΜΜΥ θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 26-28 Απριλίου 2013 με τίτλο:

“Καινοτομία: Η απάντηση του νέου μηχανικού στα σύγχρονα διλήμματα”

Στόχος του συνεδρίου είναι να συγκεντρώσει τους φοιτητές όλων των τμημάτων Η.Μ.Μ.Υ με σκοπό την ενημέρωσή τους σχετικά με τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις και τις νέες προκλήσεις της αγοράς εργασίας. Όραμά μας είναι, μέσα από την συνεργασία φοιτητών και καθηγητών, να επιτύχουμε τη βελτίωση του επιπέδου έρευνας που παράγεται μέσα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και την ενίσχυση της καινοτομίας.

Ο κύριος κορμός του προγράμματος του συνεδρίου αποτελείται από παρουσιάσεις εργασιών φοιτητών Η.Μ.Μ.Υ. είτε επιπέδου προπτυχιακής είτε διδακτορικής διατριβής. Τον κορμό αυτό πλαισιώνουν ομιλίες καταξιωμένων επιστημόνων και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με θέματα που αφορούν τους μηχανικούς του μέλλοντος. Παράλληλα με τις παρουσιάσεις λαμβάνουν χώρα demo sessions και διαγωνισμοί πάνω στα διάφορα πεδία ενδιαφέροντος.

Φέτος, πέραν του υψηλού επιπέδου εργασιών και ομιλιών που διατηρείται, εισάγεται το σφημμυ++!
Στην τρίτη αυτή μέρα του συνεδρίου, ξεφεύγουμε από το αμιγώς ακαδηµαϊκό κομμάτι, στοχεύοντας στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας του νέου Μηχανικού, την καινοτομία και γενικότερα την εφαρμοσμένη έρευνα. Στόχος μας είναι το σφημμυ++ να αποτελέσει πόλο αλλαγής, τόσο στην αντίληψη των φοιτητών για την επιχειρηματικότητα, όσο και στην υποστήριξη της αλλαγής αυτής από την Ακαδημαϊκή κοινότητα και την κοινωνία.

Επιπλέον, η υποβολή των εργασιών για το σφημμυ 6 άρχισε! Οι εργασίες μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2013. Σχετικά με την μορφή των εργασιών και για οποιαδήποτε διευκρίνιση, επισκεφθείτε μας στο site του συνεδρίου: www.sfhmmy.gr

Δείτε την πρόσκληση υποβολής σε PDF εδώ