[IEEE NTUA S.B.] Arduino Workshops

Σας καλωσορίζουμε και φέτος στα Arduino Workshops που οργανώνονται από το φοιτητικό παράρτημα IEEE NTUA Student Branch και θα διεξαχθούν από 23,24,25/11 και για 4 βδομάδες (έως 14,15,16/12) στην Αίθουσα 003 Ά φάση στα Ν.Κτήρια Ηλεκτρολόγων.
Continue reading “[IEEE NTUA S.B.] Arduino Workshops”

Ημερίδα LabDay

Η Labday είναι πλέον εδώ! Θες να γνωρίσεις τα εργαστήρια της σχολής ΗΜΜΥ και να συζητήσεις μαζί τους? Αυτή είναι η ευκαιρία σου!

Τί είναι όμως η Labday?

Η LabDay είναι μία ημερίδα που έχει ως στόχο να δώσει στους φοιτητές της σχολής ΗΜΜΥ τη δυνατότητα να γνωρίσουν το ερευνητικό έργο των εργαστηρίων σχολής και να εμπλακούν ενεργά σε αυτό.

Διοργανώνεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μετά από πρωτοβουλία φοιτητικών οργανισμών του τμήματος ΗΜΜΥ, IEEE NTUA Student Branch και EESTEC LC Athens.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου και ώρα 11:00 – 15:00 παράλληλα με την εκδήλωση παρουσίασης ροών της σχολής ΗΜΜΥ. Στον κεντρικό χώρο της πρυτανείας ΕΜΠ θα υπάρχουν πάγκοι, όπου αντιπρόσωποι των εργαστηρίων της σχολής θα ενημερώνουν τους φοιτητές για τη δραστηριότητα των εργαστηρίων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρειτε και στο επίσημο site της Labday καθώς και στο facebook page. Εκεί μπορείτε να δειτε και ποια εργαστήρια συμμετέχουν στη πρωτοβουλία αυτή με τη λίστα να ανανεώνεται συνεχώς.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα σχετικά με την εκδήλωση.

Arduino Workshops

To IEEE NTUA SB διοργανώνει για δεύτερη φορά μια σειρά από Workshops για χρήση της πλατφόρμας Arduino!! Μέσα απ’ αυτά θα μάθουμε από την αρχή την χρήση της, πώς συνδέεται σε κυκλώματα και κυρίως πώς μπορείς να προγραμματίσεις γι’ αυτή.
Από το άναμμα ενός απλού LED μέχρι το συντονισμό περίπλοκων ηλεκτρονικών κατασκευών όπως ρομπότ και 3D LED οθονών! Όλα αυτά μπορούν να γίνουν χρησιμοποιώντας Arduino.

Τι χρειάζεται να ξέρω για να συμμετέχω? Πρακτικά τίποτα! Η γνώση βασικής συνδεσμολογίας κυκλωμάτων και βασικών δομών της γλώσσας C θα βοηθήσει.
Τα Workshops είναι φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε κάποιος που δεν έχει έρθει ποτέ πιο πριν σε επαφή με την πλατφόρμα να μπορέσει να εγκλιματιστεί γρήγορα και να τα παρακολουθήσει χωρίς δυσκολία. Θα αναλυθούν με λεπτομέρεια όλες οι βασικές της λειτουργίες όπως ο έλεγχος LED, η συλλογή δεδομένων από αισθητήρες, ο χειρισμός μικρών κινητήρων, ακόμη και η ασύρματη επικοινωνία με την πλατφόρμα μέσω IR/Wifi. Με την ολοκλήρωσή τους ο «απόφοιτος» θα είναι σε θέση να την χρησιμοποιήσει για πολύ πιο περίπλοκες κατασκευές.

Θέλεις κι εσύ να μάθεις να χειρίζεσαι τη θαυματουργή αυτή πλακέτα και να δημιουργήσεις τα δικά σου project? Τότε δήλωσε συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα κι έλα την Παρασκευή 11/12, στις 15:00 στην αίθουσα 12 (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, Νέα Κτήρια Ηλεκτρολόγων , Β’ φάση) για να ξεκινήσουμε!!

Φόρμα : http://goo.gl/forms/JFKZLWVocD
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1641061199488561/

Όλα τα Workshops θα πραγματοποιηθούν στην αιθουσα 12 (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, Νέα Κτήρια Ηλεκτρολόγων , Β’ φάση).

1ο Workshop: Παρασκευή 11/12, ωρα 15:00

Γνωριμία με το Arduino
Εγκατάσταση οδηγών και περιβάλλον Προγραμματισμού
Πως γίνεται ο Προγραμματισμός.
Προγράμματα:
Blink
Fade
Button

2ο Workshop: Παρασκευή 18/12, ωρα 15:00

Αισθητήρας Αφής
Φωτοαντίσταση – Φωτοδίοδος
Αισθητήρας Υπερήχων
Αισθητήρας Θερμότητας
Αισθητήρας Υγρασίας
Οδήγηση Κινητήρα

3ο Workshop: Παρασκευή 15/1, ωρα 15:00

Επικοινωνία IR
Επικοινωνία Ethernet
Επικοινωνία WiFi
Επικοινωνία RF
Επικοινωνία One Wire

Speed Mentoring Event

Οι φοιτητικοί οργανισμοί IEEE NTUA Student Branch και η EESTEC LC Athens σε συνεργασία με την start-up 100mentors οργανώνουν ένα Speed Mentoring Workshop για ηλεκτρολόγους μηχανικούς στο ΕΜΠ!

Τι; 

Ένα Speed Mentoring event είναι μία προσoμοίωση της διαδικασίας του mentoring. Hλεκτρολόγοι μηχανικοί – απόφοιτοι της σχολής μας, εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών και κλάδων θα έρθουν να μας μιλήσουν για την καθημερινότητά τους, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην “ζωή μετά” το Μετσόβιο και να απαντήσουν προσωπικά στις ερωτήσεις μας, ακριβώς σαν ένα speed dating event!

Ποιος;

Οι 100mentors είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα που απαντά στο ερώτημα: “Τί θέλω να είμαι σε πέντε χρόνια από τώρα, αλλά και πώς θα το καταφέρω”. Στόχοι όπως ηGoogle και το Ηarvard, δεν αποτελούν «όνειρο θερινής νυκτός», αρκεί να δουλέψεις συστηματικά με ανθρώπους από εκεί, τις κοινότητες στόχους σου, που βήμα-βήμα θα σε κατευθύνουν να καταστρώσεις και να πετύχεις το σχέδιο σου. Να πάρεις τις σωστές αποφάσεις, τί να αποφύγεις, σε ένα σχέδιο δράσης που θα φτιάξετε μαζί. Eπιδιώκουμε να δημιουργήσουμε κοινότητες μεντόρων από κάθε εταιρεία και πανεπιστήμιο σε όλο τον κόσμο και ξεκινάμε με την σελίδα των ΗΜΜΥ, ΕΜΠ, όπου όλοι οι φοιτητές θα μπορούν να μπαίνουν και να μιλάνε δωρεάν με τους μέντορές τους, από όλο τον κόσμο.

Που; 
Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, ΕΜΠ

Πότε; 
21 Oκτωβρίου 2015

Γιατί να έρθω:
– Για να αποφασίσεις επιτέλους τι θα κάνεις στην #izoimeta
– Για να μάθεις τις απαιτήσεις της δουλειάς των ονείρων σου
– Για να έρθεις σε επαφή με ενδιαφέροντες ανθρώπους
– Για να γνωρίσεις τους 2 μεγαλύτερους φοιτητικούς οργανισμούς στο ΕΜΠ
– Για να ανακαλύψεις πώς είναι πραγματικά να δουλεύεις από μία μικρή start-up εταιρεία σε μία μεγάλη πολυεθνική
– Για να καταλάβεις πώς θα καταφέρεις να μπεις στο Μaster ή PhD που εύχεσαι

Κλείσε την θέση σου εδώ: https://goo.gl/dfPMMk
Περισσότερες πληροφορίες για το event:  https://goo.gl/vmbhP8
Kάνε like για περισσότερα για την #izoimeta εδώ: https://goo.gl/CqphTy