1st IEEE Greece Mentoring Event

Οι IEEE Young Professionals Greece με ενθουσιασμό σας προσκαλούν στην 1η εκδήλωση IEEE Greece Mentoring Program για φοιτητές και αποφοίτους, σε συνεργασία με το IEEE WIE Greece, IEEE Greece Computer Chapter, IEEE Greece Section, IEEE Life members Greece και τα φοιτητικά παραρτήματα του IEEE στο ΕΜΠ και στο ΠΑΔΑ. Ανυπομονούμε να σας γνωρίσουμε από κοντά στις 7 Δεκεμβρίου 2022 15:00 – 17:00 στο αμφιθέατρο πολυμέσων της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης ΕΜΠ (Ζωγράφου). Έχουμε προγραμματίσει συναρπαστικές ομιλίες για να σας βοηθήσουμε να προωθήσετε την καριέρα σας, να ενισχύσετε τις κοινωνικές σας δεξιότητες, να σας εμπνεύσουμε για τα επόμενα βήματά σας ή ακόμα και να σας… ενθαρρύνουμε να να εμπλακείτε περαιτέρω στις δράσεις μας.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

  • ”Eισαγωγή στο IEEE Greece Mentoring Program”
  • “Mentoring- μια σχέση που εμπνέει και ενδυναμώνει”  | Marianna Terzidaki, MSc (Eng), Career coach, ICF approved
  • “Ζήστε το mentoring στο μέγιστο.” | Ioannis Ipliktsiadis, MSc Electrical Engineer, Technical University of Denmark
  • “Μένω ή φεύγω; Οι δρόμοι μετά το πτυχίο”;  |Κώστας Καρπούζης, Assistant Professor at the Department of Communication, Media and Culture, Panteion Universit

Για να εγγραφείτε στην εκδήλωση παρακαλούμε συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής μέχρι και την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 : https://forms.gle/LsWj5YB4mBubpYgD9

NTUA_HACK

Ενδιαφέρεσαι να ενημερωθείς σχετικά με το Hacking; Θα ήθελες να μάθεις μερικούς απο τους τομείς ενασχόλησης ενός Ethical Hacker καθώς και πως λειτουργεί σε κάθε έναν απο αυτούς; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε η συμμετοχή στο NTUA_HACK είναι η λύση.

26/11 – Workshops απο φοιτητές της IEEE και ομιλίες απο καθηγητές και επαγγελματίες.

Τι θα περιέχει το workshop;

Ανάλυση κατηγοριών όπως: web penetration, cryptography, forensics analysis, reverse engineering, και σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις απολύτως τίποτα θα υπάρχει και ανάλυση network basics, linux fundamentals, python introduction.

Ποιοι θα είναι οι ομιλητές;

Θα παρακολουθήσουμε ομιλίες απο τους:

~Χρήστο Ξενάκη, καθηγητή στο ΠΑΠΕΙ και αρχηγή της εθνικής ομάδας κυβερνοασφάλειας

~Δημήτριο Πάτσο, Digital Risk Executive | Microsoft Cyber Security | Community Leader

~Στέλιο Γαμβρουλά, IT consultant-Governance advisor

27/11 – 6ωρος Διαγωνισμός CTF σε συνεργασία με την Hack the Box και με βραβεία στους νικητές

Η διεξαγωγή της διημερίδας θα γίνει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στα νέα κτήρια Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών το Σαββατοκύριακο 26-27 Νοεμβρίου και εμείς θα φροντίσουμε όλα τα απαραίτητα για την πιο έντονη και ασφαλή χακερίστικη εμπειρία του 2022! Πρόγραμμα: Σάββατο 26/11: 10:00-11:00 κ.Χρήστος Ξενάκης 11:00-12:00 κ.Δημήτρης Πατσός 12:00-13:00 κ.Στέλιος Γαμβρουλάς 13:00-14:00 Διάλειμμα 14:00-19:00 Workshops Κυριακή 27/11: 11:00-17:00 Διαγωνισμός Capture The Flag

Σάββατο 26/11:

10:00-11:00 κ.Χρήστος Ξενάκης

11:00-12:00 κ.Δημήτρης Πατσός

12:00-13:00 κ.Στέλιος Γαμβρουλάς

13:00-14:00 Διάλειμμα

14:00-19:00 Workshops

Κυριακή 27/11:

11:00-17:00 Διαγωνισμός Capture The Flag

Building an IoT platform: Technologies and use cases

To IEEE NTUA Student Branch σε συνεργασία με την Intracom Telecom σας προσκαλεί σε ένα νέο workshop με τίτλο “Building an IoT platform: Technologies and use cases” που θα πραγματοποιηθεί σε επίσκεψη στα γραφεία της εταιρείας την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου !
Η επίσκεψη θα περιλαμβάνει ξενάγηση στο χώρο της εταιρείας, παρουσίαση των ασχολιών της, διαδραστική παρουσίαση των εργαλείων που χρησιμοποιεί και τέλος, πραγματικά use cases που χρησιμοποιούν αυτές τις τεχνολογίες.
Η μετακίνηση προς τα γραφεία της εταιρείας θα γίνει από σταθμό μετρό που θα αποφασιστεί από τη πλειοψηφία στη φόρμα δήλωσης συμμετοχής.
Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης μπορείς να το βρείς στη φόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος. Επιπλέον, προαιρετικά δίνεται η επιλογή αποστολής βιογραφικού, το οποίο θα μοιραστεί με την εταιρεία ώστε να γίνει η επικοινωνία για θέσεις πρακτικής ή/και δουλειάς.
Για τη συμμετοχή καλό είναι να υπάρχει laptop ή tablet από κάθε συμμετέχοντα ώστε να έχει τη πλήρη διαδραστική εμπειρία.
Μετά το πέρας, θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής!
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και η φόρμα είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί εώς 20/10.
Συμπλήρωσε την εδώ! https://forms.gle/U88MvDxqvz6kyjWo8

Οι συμμετοχές είναι περιορισμένες λόγω λεωφορείων.

IEEEXtreme 16.0 Training

Και δεν θα ταν η πιο εξτριμ εμπειρια της χρονιας… χωρις Trainings!
Με την ομάδα των Αλγορίθων του Computer Society του ΙΕΕΕ NTUA SB, θα λυθούν προβλήματα από παλιούς διαγωνισμούς, θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν ενδεικτικές λύσεις!
Μην ανησυχείς!! Στο Pt. 1 θα καλυφθούν βασικές έννοιες σε αλγορίθμους που χρειάζονται για τον διαγωνισμό!

Συμπλήρωσε ανώνυμα το παρακάτω poll που θα βοηθήσει τους ομιλητές να καταλάβουν το background του κοινού και τι θέλετε να δείτε στα trainings –> https://forms.gle/VuY2hKt9AEmCt5k49

14/10 – 18:00 – 20:00
Αμφιθέατρο 3

Σε περιμένουμε!