NTUA_HACK

Ενδιαφέρεσαι να ενημερωθείς σχετικά με το Hacking; Θα ήθελες να μάθεις μερικούς απο τους τομείς ενασχόλησης ενός Ethical Hacker καθώς και πως λειτουργεί σε κάθε έναν απο αυτούς; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε η συμμετοχή στο NTUA_HACK είναι η λύση.

26/11 – Workshops απο φοιτητές της IEEE και ομιλίες απο καθηγητές και επαγγελματίες.

Τι θα περιέχει το workshop;

Ανάλυση κατηγοριών όπως: web penetration, cryptography, forensics analysis, reverse engineering, και σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις απολύτως τίποτα θα υπάρχει και ανάλυση network basics, linux fundamentals, python introduction.

Ποιοι θα είναι οι ομιλητές;

Θα παρακολουθήσουμε ομιλίες απο τους:

~Χρήστο Ξενάκη, καθηγητή στο ΠΑΠΕΙ και αρχηγή της εθνικής ομάδας κυβερνοασφάλειας

~Δημήτριο Πάτσο, Digital Risk Executive | Microsoft Cyber Security | Community Leader

~Στέλιο Γαμβρουλά, IT consultant-Governance advisor

27/11 – 6ωρος Διαγωνισμός CTF σε συνεργασία με την Hack the Box και με βραβεία στους νικητές

Η διεξαγωγή της διημερίδας θα γίνει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στα νέα κτήρια Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών το Σαββατοκύριακο 26-27 Νοεμβρίου και εμείς θα φροντίσουμε όλα τα απαραίτητα για την πιο έντονη και ασφαλή χακερίστικη εμπειρία του 2022! Πρόγραμμα: Σάββατο 26/11: 10:00-11:00 κ.Χρήστος Ξενάκης 11:00-12:00 κ.Δημήτρης Πατσός 12:00-13:00 κ.Στέλιος Γαμβρουλάς 13:00-14:00 Διάλειμμα 14:00-19:00 Workshops Κυριακή 27/11: 11:00-17:00 Διαγωνισμός Capture The Flag

Σάββατο 26/11:

10:00-11:00 κ.Χρήστος Ξενάκης

11:00-12:00 κ.Δημήτρης Πατσός

12:00-13:00 κ.Στέλιος Γαμβρουλάς

13:00-14:00 Διάλειμμα

14:00-19:00 Workshops

Κυριακή 27/11:

11:00-17:00 Διαγωνισμός Capture The Flag

Building an IoT platform: Technologies and use cases

To IEEE NTUA Student Branch σε συνεργασία με την Intracom Telecom σας προσκαλεί σε ένα νέο workshop με τίτλο “Building an IoT platform: Technologies and use cases” που θα πραγματοποιηθεί σε επίσκεψη στα γραφεία της εταιρείας την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου !
Η επίσκεψη θα περιλαμβάνει ξενάγηση στο χώρο της εταιρείας, παρουσίαση των ασχολιών της, διαδραστική παρουσίαση των εργαλείων που χρησιμοποιεί και τέλος, πραγματικά use cases που χρησιμοποιούν αυτές τις τεχνολογίες.
Η μετακίνηση προς τα γραφεία της εταιρείας θα γίνει από σταθμό μετρό που θα αποφασιστεί από τη πλειοψηφία στη φόρμα δήλωσης συμμετοχής.
Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης μπορείς να το βρείς στη φόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος. Επιπλέον, προαιρετικά δίνεται η επιλογή αποστολής βιογραφικού, το οποίο θα μοιραστεί με την εταιρεία ώστε να γίνει η επικοινωνία για θέσεις πρακτικής ή/και δουλειάς.
Για τη συμμετοχή καλό είναι να υπάρχει laptop ή tablet από κάθε συμμετέχοντα ώστε να έχει τη πλήρη διαδραστική εμπειρία.
Μετά το πέρας, θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής!
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και η φόρμα είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί εώς 20/10.
Συμπλήρωσε την εδώ! https://forms.gle/U88MvDxqvz6kyjWo8

Οι συμμετοχές είναι περιορισμένες λόγω λεωφορείων.

IEEEXtreme 16.0 Training

Και δεν θα ταν η πιο εξτριμ εμπειρια της χρονιας… χωρις Trainings!
Με την ομάδα των Αλγορίθων του Computer Society του ΙΕΕΕ NTUA SB, θα λυθούν προβλήματα από παλιούς διαγωνισμούς, θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν ενδεικτικές λύσεις!
Μην ανησυχείς!! Στο Pt. 1 θα καλυφθούν βασικές έννοιες σε αλγορίθμους που χρειάζονται για τον διαγωνισμό!

Συμπλήρωσε ανώνυμα το παρακάτω poll που θα βοηθήσει τους ομιλητές να καταλάβουν το background του κοινού και τι θέλετε να δείτε στα trainings –> https://forms.gle/VuY2hKt9AEmCt5k49

14/10 – 18:00 – 20:00
Αμφιθέατρο 3

Σε περιμένουμε!

IEEEXtreme 16.0 NTUA

Εσύ είσαι έτοιμος/η για την μεγαλύτερη προγραμματιστική πρόκληση του 2022;
Πες ναι σε:
24 ώρες non-stop προγραμματισμού
24 ώρες non-stop αλγοριθμικές δοκιμασίες
Καφές για να φουλ αντοχή
Φαγητό και σνάκς για δημιουργική σκέψη
Αδρεναλίνη στο φούλ
Ο δια ζώσης EEEXtreme 16.0 είναι γεγονός!

Τι είναι όμως ο IEEEXtreme;
Ο IEEEXtreme είναι ένας παγκόσμιος 24ωρος non-stop διαγωνισμός προγραμματισμού στον οποίο εσύ και η ομάδα σου, που αποτελείται το πολύ από τρία μέλη* του ΙΕΕΕ, καλείστε να λύσετε ένα σύνολο από challenging αλγοριθμικά – προγραμματιστικά προβλήματα, με την νικήτρια ομάδα να λαμβάνει παγκόσμια αναγνώριση και την δυνατότητα να συμμετάσχει σε οποιοδήποτε διεθνές συνέδριο της ΙΕΕΕ!

Και που θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός;
Ο IEEEXtreme επιστρέφει στο Πολυτεχνείο και η Α’ φάση αιθουσών στα νέα κτήρια ΣΗΜΜΥ θα γεμίσει με κόσμο, λαπτοπ και την αδρεναλίνη των απανωτών αλγοριθμικών προβλημάτων που θα σκάνε βροχή!
Σε προβληματίζει η 24ωρη παραμονή στη σχολη; Μην ανησυχείς! Η οργανωτική μας ομαδα θα φροντίσει για όλα τα απαραίτητα για την πιο έντονη προγραμματιστική εμπειρία της χρονιάς!

Έχω χρόνο να δηλώσω και εγώ συμμετοχή;
Ο χρόνος μετράει αντίστροφα μέχρι την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου όπου θα κλείσει η φόρμα δήλωσης συμμετοχής. Γι’ αυτό μην χάνεις ούτε λεπτό. Φτιάξε την πιο δυνατή ομάδα και άρπαξε την ευκαιρία!

Σε περίπτωση που δεν καταφέρεις να φτιάξεις μια ομάδα, κάνε ατομική δήλωση και θα σου βρούμε εμείς!

Κατά την διεξαγωγή του διαγωνισμού θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας κατά του COVID-19 υπό την αιγίδα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Are you ready to code till last fall???

Συμπλήρωσε τη φόρμα συμμετοχής → https://forms.gle/ZjRJDinkXZYV7a3R8
*περισσότερες πληροφορίες στη φορμα συμμετοχής!